pondelok 10. apríla 2017

DEKA ZO ZVYŠKOV - SCRAPPY QUILT


Aj u Vás je to tak, že úmerne s dokončenými projektami rastie aj krabica so zvyškami?....... U mňa bola už fakt riadne veľká a plná. Ale vyhodiť tie zvyšky do koša?....To je predsa ako vyhadzovať von oknom peniaze a zase až taká bohatá nie som.

Ist es auch bei Euch so, dass zusammen mit den fertigen Patchworkprojekten auch die Menge von Scrapps wächst?..... Bei mir war die Kiste mit den Scrapps schon richtig gross und richtig voll. Aber soll ich die wegschmeisen?..... Ist es nicht wie Geld vom Fenster schmeissen?

Prvým, kto ma inšpiroval, bola Anka Psotová, ktorá pridala na FB quilt zo zvyškov(samozrejme, že krásny, veď čo iné by Anke vyšlo od stroja). A potom to boli deky Mimi Kočankovej, ktorá ich pridáva na FB takmer pravidelne.

Die erste, die mich inspiriert hat, war Anka Psotová, die auf dem FB sein Quilt aus Resten gezeigt hat, der sooo schoen war. Und dann sind das die Quilts von Mimi Kočankova, die Scrappquilts fast regelmäsig auf dem FB zeigt.

V januári som teda vytiahla moju krabicu so zvyškami(je to najväčšia krabica z IKEA). Moje nadšenie z novo začatého projektu najskôr vystriedala bezradnosť. Krabica sa mi síce zdala plná ale že je až tak plná sa mi vôbec nezdalo. Takže  najskôr som zvyšky začala triediť podľa veľkosti. Kusy látok o rozmere asi ako papier A4 som poukladala na seba a odložila a ostatné zbyšky roztriedila a podľa farieb dala zvlášť do sáčkov.

In Januar habe ich dann die Kiste mit Resten rausgeholt(es ist ja die groesste  karton Kiste von Ikea). Meine Begeisterung von neu angefangenen Projekt hat sich gleich gelegt und ich habe ratlos auf die Menge von Resten geschaut.  Die Kiste schien unter dem Tisch nicht so voll zu sein, aber die war voller als vermutet.  Zu erst habe ich begonnen die Reste zu sortieren. Die Stücke, die so gross wie ein Blatt Papier A4 und ein bischen gröser waren, habe ich zur Seite gelegt und der Rest der Sammlung habe ich nach Farben  aussortiert

A konečne som mohla začať vymýšlať, čo z tých zvyškov ušijem. Na Vianoce som síce dostala krásnu knižku, kde je kopec inšpirácie, ale nakoniec som inšpiráciu našla na webe.
Bločky zo zvyškov som šila cez papier. Nastrihala som si štvorce o veľkosti 8 inch a diagonálne prišívala na ne prúžky. Prúžky sú od 1inch až po 3 inch, najviac však v šírke 1,5-2,5 inch. Následne som urobila polené štvorce, ktoré som potom poskladala do finálnej podoby deky.

Und erst jetzt konnte ich beginnen nachzudenken, was fuer Blöcke ich eigentlich nähen werde. Zum Weinachten habe ich ein schönes Buch bekommen, wo ich viel Inspiration finden konte, aber letzt endlich habe ich mich auf Pinterest inspirieren lassen. Die Blöcke habe ich auf Papier genäht, auf Quadrate  in der Grösse von 8 Ich, an diese habe ich diagonal Streifen in verschieden Grössen, von 1 bis 3Inch, angenäht. Nach dem ich die benötigte Menge von den Quadraten hate, habe ich mit einfarbigen Quadraten die HST genäht und dann habe ich die Puzzelteile zu einem Quilt zusammen gewürfelt.




V deke sú zvyšky látok, ktoré som nakúpila v Zebre, ModernPatchwork, Metráž Miruš, Látky Mráz........doplnený je šedou jednofarebnou a svetlomodrou jemne vzorovanou látkou - zaprisahala som sa, že nekúpim ani cm látky na túto deku/In dem Quilt habe ich Reste von Stoffen verarbeitet, die ich bei Zebra, ModernPatchwork, Metráž Miruš, Látky Mráz......... gekauft habe. Kombiniert habe ich mit einfarbigen grauem und hellblauem Stoff.


Quilt je veľký cca 175x200 cm

Der Quilt ist cca 175x200 cm gross.

Ďakujem za nazretie


Danke für Vorbeischauen

Jana

5 komentárov:

  1. Úžasný quilt,miluju scrapové projekty všeho druhu :-)
    Vždycky mám předsevzetí,že nekoupím nové látky,dokud nezpracuju všechny zbytky,ale krabice se zbytky mi pořád plní.Čas od času mám snahu ji zorganizovat,řežu proužky,čtverečky a schovávám i nepravidelné kousky.Samozřejmě,to funguje jen do momentu,než do té hromady hrábnu,teď jsem právě kus zbytků odšila,ušila jsem pár podkafíček...http://patchwork-mirka.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mirka, ďakujem. Ja som presne taká istá, ale málokedy sa mi to predsavzatie podarí dodržať. Inak bolo to dosť veľké sebazaprenie pustiť sa najskôr do triedenia, ale keď to bolo, tak potom to už išlo. A už keď som to roztriedila, tak som sa hneď pustila do ďalšej deky zo zbytkov, lebo mi ich ostalo ešte dosť veľa......:-)

      Odstrániť
  2. Liebe Jana,

    was für ein toller Quilt. Ich schmeiße auch sehr sehr ungerne meine Scraps weg. Daher habe ich inzwischen ein ziemlich großes Restelager. Ich muss mir mal die Ruhe und Zeit nehmen, meine Pläne dafür in die Tat umzusetzen.

    LG Judith

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Liebe Judith, danke fuer dein netter Komentar...... ich kenne dass, wenn die Scraps schon aus der Kiste springen......:-) ein weitere Scrappy Quilt ist schon in Arbeit, aber daran arbeite ich nur so zwischendurch...... also es dauert......
      LG Jana

      Odstrániť
  3. To je nadhera! Moc se mi libi, jak jsi seradila ctverce. Bezvadny napad.
    Pozdrav, Jana

    OdpovedaťOdstrániť

Moje milé virtuálne priateľky a návštevníčky blogu, ďakujem za návštevu blogu a milé komentáre.
Vždy ste u mňa vítané a teším sa na Vašu ďalšiu návštevu
Jana

Milé vituálne priateľky a návštevníčky , ďakujem za Vaše zastavenie sa na mojom blogu a za milé komentáre. Teším sa na Vašu ďalšiu návštevu a Vaše komentáre