pondelok 23. februára 2015

MALÍ VEĽKÍ BOJOVNÍCI

Asi pred 2 mesiacmi som natrafila na stránku Mirky(http://mika971-httpmika-mika971blogspotcom.blogspot.sk/), ktorá vo svojom blogu písala o svojej pomoci predčasne narodeným bábätkám v našich nemocniciach. 
Veľmi ma jej príspevok zaujal a dojal a tak som jej napísala, že by som tiež chcela týmto malým veľkým bojovníkom pomôcť, ak je to v mojich silách a možnostiach. Mirka je 
super zlatá kočka, ktorá mi hneď odpísala a poslala  zoznam, ktorá nemocnica čo práve potrebuje. Zavalila som ju spústou otázok, čo sa ako robí, resp. či to bude dobre tak, alebo hentak, no Mirka má božskú trpezlivosť a na každú moju otázku mi prišla milá odpoveď, ktorá mi pomohla. 
Nejaké látky som mala doma, niektoré som objednala a pustila sa do šitia, tak ako mi to čas dovolil. Zatial toho nie je veľa, ušila som 2 zavinovačky, každú inak hrubú a kým začnem šiť ďalšie, počkám na Mirku, aby mi povela, ktorá je  lepšia a 2 podložky pod detičky, ale určite budem pokračovať a snažiť sa urobiť nabudúce toho viac.
Bábiku som nenašla, tak ako model poslúžil maco, ale celkom mu to seklo........:-))))

A aby ruky po večeroch pri telke nezahálali, tak som niečo aj uhačkovala, nie je to ťažké, kedysi som háčkovala, ale niektorým návodom jednoducho nerozumiem(je to vo mne a nie v návode), ľahšie to pochopím, keď mi to niekto ukáže, takže malých papučiek som urobila len 2 páry a nie som na ne príliš hrdá..........
Z pár klbiek vlny vzniky dve dečky, zopár čapičiek, tie nešťastné papučky a z deky IRMA z IKEA čiapočky
V priebehu týždňa balík poletí k Mirke, aby vecičky rozdelila do nemocníc a ja dúfam, že aspoň trošičku pomôžu týmto malým veľkým bojovníkom.

Prajem Vám krásny deň

Jana


2 komentáre:

  1. Jani si neskutocna, som velmi rada,ze si k tejto myslienke pridala,rada som poradila a kedykolvek som tu pre Teba :) ...Tvoje vecicky uz sluzia detickam, chystam sa na bolgu uverejnit dalsie odovzdavky kam smerovali aj Tvoje dielka .... mas sikovne rucicky a krasne srdiecko ...dakujem ze SI.
    Mirka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nádherné kousky, jste s Miruškou skvělé ♥
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť

Moje milé virtuálne priateľky a návštevníčky blogu, ďakujem za návštevu blogu a milé komentáre.
Vždy ste u mňa vítané a teším sa na Vašu ďalšiu návštevu
Jana

Milé vituálne priateľky a návštevníčky , ďakujem za Vaše zastavenie sa na mojom blogu a za milé komentáre. Teším sa na Vašu ďalšiu návštevu a Vaše komentáre