štvrtok 11. novembra 2021

24 DNÍ S PROGRAMOM SASHIKO

(Reklama)


 Na techniku sashiko som pokukovala už dávno, ale akosi som nemala odvahu sa sama, bez počiatočného vedenia, do nej pustiť. Japonky sú v tejto technike majsterky. Tie drobné stehy, takmer rovnako veľké, lepšie povedané malé, takmer rovnako od seba vzdialené, ma fascinovali a zároveň odstrašovali, urobiť aspoň jeden pokus, či to dám, alebo nedám. 

Príklad typickej sashiko výšivky v klasických farbách. Tmavomodrý podklad a biela bavlnka. 


Ale tu máme príklad, že to ide aj trošku inak.




Nedávno som na Instagrame u kočky, ktorú sledujem, našla bločky so sashiko výšivkou. Písala tiež, že dosť váhala či sa do projektu pustiť, alebo nie, ale jej zvedavosť bola väčšia, tak sa do projektu pustila. 


Tento projekt sa volá 24 dní s programom sashiko v 2021 , projekt je zdarma a vedie ho japonka Kazue Yoshikawa, na instagrame ako @sashiko.lab. Keď som si tou mojou príšernou angličtinou všetko prečítala a preložila, zistila som, že vzory v sashiku sú pravdepodobne rozdelené do rôznych podkategórii, tak som zostala zaskočená, myslela som si, že sashiko je sashiko. V tomto programe sa vyšíva 24 hitomezashi vzorov. A teda aj napriek tomu, že mi pojem "hitomezaschi" bol úplne neznámy, som sa rozhodla, že sa do programu prihlásim tiež. Program začal síce 25.10.2021, ale možnosť prihlásiť sa ešte trvá. K tvorbe netreba nič extra,  kúsky jednofarebnej bavlny a vyšívaciu priadzu som doma mala, takže mi nenapadla žiadna výhovorka, prečo to neskúsiť. Vyšívajú sa maličké bločky, v mriežke 8x8 cm, a je to dobrá príležitosť zamestnať večer pri telke ruky. Každý deň príde mail, v ktorom je napísané a vyobrazené, aký vzor a ako sa vyšíva. Aj napriek mojej mizernej angličtine je výklad zrozumiteľný, je pekne vyobrazený. Neviem síce, čo z tých malých vyšitých kúskov bude, ale pravdepodobne to bude základ na podkafíčka. 


A tu sú moje vyšité bločky. Nie sú úplne 100%, ale aj snaha sa cení. Musím povedať, že ma to veľmi baví........






Tak ktorá sa pridáte? Nech v tom nejdem úplne sama.........


Pekný deň


Jana



 

10 komentárov:

  1. Moc pěkné. Ale já se teda nepřidám :D To už bych fakt nezvládala. To si nechám až na důchod :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jejda Jani, to bude ešte dlhooooo trvať.....:-)

      Odstrániť
  2. Veľmi pekné 👌 ale pre mňa náročné, ja budem len pozorovateľka 😍

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evi práve naopak je to uplne jednoduché.......

      Odstrániť
  3. Odpovede
    1. Super, teším sa, dúfam, že sa pochvalis

      Odstrániť
  4. je to krásna technika, veľmi sa mi páči, len či budem mať aj trpezlivosť, to už je otázka :) . ale za pokus to stojí :) :) . Snáď to bez tej Aj dám :).

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Beátka určite, ja to tiež skúšam prvý krát, potom sa pochval

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já bych se přidala co pro to mám udělat.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musíte si otvoriť stránku sashiko.lab cez odkaz v mojom príspevku (modrými písmenami 24 dní s programom sashiko) a prejsť úplne dole a do políčka subscribe now napíšete svoju mailovú adresu a odošlete...... príde Vám mail, že ste sa prihlásili a potom už budete dostávať maily s jednotlivými vzormi a vysvetleniami......

      Odstrániť

Moje milé virtuálne priateľky a návštevníčky blogu, ďakujem za návštevu blogu a milé komentáre.
Vždy ste u mňa vítané a teším sa na Vašu ďalšiu návštevu
Jana

Milé vituálne priateľky a návštevníčky , ďakujem za Vaše zastavenie sa na mojom blogu a za milé komentáre. Teším sa na Vašu ďalšiu návštevu a Vaše komentáre