nedeľa 25. septembra 2016

TAJOMNÁ TAŠKA

Ešte minulý rok v novembri Deniska zo Zebry vyhlásila jednu zo svojich akcií a tou bola tajomná taška. V taške boli vianočné látky, ktoré bolo treba spracovať. Trvalo až do teraz, kým sa na tašku dostalo a ja som konečne všetko spracovala.......





Tým som tašku spracovala taker do posledného centimetra, myslela som že mi snád vyjde ešte na šitú kvetinu z archívu Bellet, ale asi veru nie.

Dúfam, že som splnila Deniskine zadanie, aj keď to trvalo strašne dlho...........

Prajem pekný deň

Jana

NÁVRAT PO LETE

Už dávno som neprispela na svoj blog. Samozrejme, že si to sama pred sebou ospravedlním, veď bolo leto, pracovničku mám v podkroví, čiže je tam hrozne teplo, večer nemôžem otvoriť okná, nakoľko sú strešné a nalieta mi dnu kopec hávede......... ale to isto každá poznáte, keď chceme výhovoriek si nájdeme veľa, prečo sa niečo nedalo. Ale v lete ma to viacej ťahá von, záhradu máme dosť veľkú a vonku pri studenej minerálke v altánku sa sedí lepšie, ako potí pri šijacom stroji.

Ale keď som si prevzala na pošte knižku Archívu od Bellet, tak ma svrbeli prsty a musela som niečo z knižky vyskúšať. Zapáčil sa mi veľmi obrus, ktorý bol určite v niektorej Maríne, ktorú nemám, ale veľmi vo mne evokoval leto. Z mojej skrine som vytiahla levandulovú látku a drobne károvanú látku a moja letná kombinácia bola na svete.


Veľkosť je o malilinko menšia ako v kniže, musela som sa prispôsobiť látke, ale oba sa mi páčia. Obrus s aplikácami dnes odišiel kamarátkynej mamine. Tá má vždy takú radosť keď pre ňu niečo urobím a vždy ma tak chváli a mne to priznám sa tak robí dobre........:-))))
A ešte jedna levandulová kombinácia, veľmi som obdivovala ten spôsob zošívania na FB u šikovných dievčat, tak som to vyskúšala........



V knihe od Bellet sa mi veľmi páčili vankúše, úplne jednoduché zo štvorčekov, tak som sa pustila aj do nich.

Charm pack som kúpila už dávno v  v Zebre a konečne prišlo na to, aby som sa do neho pustila.

V klube Miniquilt  u Bellet sa učíme aplikácie, síce učiteľka sa snaží, ale ja som jedna z tých nepodarených žiačok, ktoré sa jednoducho naučiť nedajú. Skúšala som aplikácie podhrňované, snažila sa aby boli aspoň sčasti také pekné ako u ostatných dievčat, ale nešlo to, tak som si našla svoju cestu, ako sa popasovať s aplikáciami. Aplikácie som podžehlila pavučinkou a nažehlila na základ a potom ručne prišila. Taktiež som vankúše ručne poprešívala. Bolo to prvý krát, kedy som sa do ručného prešívania pustila a ešte to nie je veľká sláva, ale ručné prešívanie ma celkom bavilo, a tým vankúšikom s aplikáciami to podľa mňa vcelku pristane.






Prajem Vám všetkým pekný deň

Jana

Milé vituálne priateľky a návštevníčky , ďakujem za Vaše zastavenie sa na mojom blogu a za milé komentáre. Teším sa na Vašu ďalšiu návštevu a Vaše komentáre