utorok 10. novembra 2015

PREDVIANOČNÝ MARATÓN POKRAČUJE TRETIOU ETAPOU

Tretia etapa predvianočného maratónu bola pre mňa veľmi príjemná. Ústredným motívom bola "žena". Dostala som krásny kus látky s motívmi ženy. Látka krásna, farby aké mám rada, Deniska sa mi trafila do nôty.

A keď má byť ústredným motívom žena, tak som sa rozhodla ušiť niečo, čo potrebuje mať každá z nás v kabelke.  Najskôr vznikol obal na malý zápisník a potom obal na diár. A nakoľko mi ostal ešte kúsok látky a našla som medzi starými zásobami ešte jedno zrkadielko s epoxi čočkou, tak vzniklo k obom obalom ešte zrkadielko.








Dúfam, že som dobehla do ciela 3. etapu a teším sa už na ďalšiu.

Prajem Vám krásny večer

Jana

nedeľa 1. novembra 2015

1. a 2. ETAPA PREDVIANOČNÉHO MARATÓNÓNU SO ZEBROU

Nehovorím to rada, ale ani sa nenazdáme a budú to opäť Vianoce. Väčšina z nás v čase predvianočnom nevie čo skôr, ale treba sa aj zastaviť a oddýchnuť si, odreagovať sa od toho zhonu.
A v tomto čase Deniska zo Zebry vymyslela predvianočný maratón. Neviem z koľkých etáp sa bude
skladať, ale dúfam, že dobehnem do konca.

1.Etapa:
v prvej etape každá účastníčka obdržala panel a mala z neho niečo ušiť. Ja som obdržala panel so slnečnicami a musím sa priznať, na ten som už dlho na e-shope Zebry poškulovala. Tentokrát som hneď vedela, čo z neho bude. Obrus a prestieranie do kuchyne. Slnečnice mám veľmi rada, pripomínajú mi neskoré leto a to mám teraz v kuchyni na stole.

Panel s veľkými kvetmi slnečníc som doplnila bielou bavlnou a žlto-hnedo-bielou bavlnou, ktorú som už dávnejšie kúpila v Zebre. Na bielej bavlne som vyskúšala jeden z vyšívacích vzorov na mojom stroji - musím podotknúť, že prvý krát.


A k obrusu prestieranie už v jesennejšom tóne.

2. ETAPA
Druhá etapa predvianočného maratónu začala hádankou, ktorá bola priložená pri látočkách, ktoré sme od Denisky dostali. Látky tvorili indície a my sme mali uhádnuť, na ktorú krajnu nás Deniska chcela naviesť indíciami vo forme 2 panelov a 1 kusu látky. Odpoveď na hádanku sme jej posielali správou cez FB. A teraz už moje hotové dielka z indícii, ktoré ma naviedli na Francúzsko.

Návliečka na vankúš o rozmere cca 45x45 cm
Z malého panelu s kuchárikom vznikla kuchynská chňapka a z kusa látky s levandulou 3xpodkafíčko.
Bála som sa, že podkafíčka budú trošku malé pre veľkú šalku, ale myslím, že sú tak akurát, ani malé, ani veľké. Nápad na podkafíčka som mala z tzv. look book firmy Art Galery. Je to niečo ako on-line časopis s množstvom inšpirácii na látky z ich kolekcii. 

A už sa teším na ďalšie pokračovanie predvianočného maratónu.

Prajem krásnu nedelu.


Jana
Milé vituálne priateľky a návštevníčky , ďakujem za Vaše zastavenie sa na mojom blogu a za milé komentáre. Teším sa na Vašu ďalšiu návštevu a Vaše komentáre